Αυγοτάραχο Μεσολογγίου με τσίπουρο

ΥΛΙΚΑ

    • 80 γρ. αυγοτάραχο Μεσολογγίου
    • 5 τοματίνια βελανίδια
    • 5 φύλλα ρόκα άγρια 
    • • Κάπαρη ψιλοκομμένη
    • Φέτες λεμονιού
    • Πιπέρι σε κόκκους σπασμένους
       
    •  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το αυγοτάραχο και το καθαρίζουμε από το κερί. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το αφήνουμε για 1 με 1,5 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Κατόπιν σε ένα πιάτο στρώνουμε φέτες λεμονιού, βάζουμε τοματίνια τα οποία τα έχουμε ψήσει ελαφρώς στο τηγάνι και απλώνουμε το αυγοτάραχο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το πιπέρι, την ψιλοκομμένη κάπαρη, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και λίγα φύλλα άγριας ρόκας.

Λίγα λόγια...

Το αυγοτάραχο (bottarga) είναι γνωστό ως έδεσμα και προϊόν αλιείας από την αρχαιότητα, αλλά επίσημες καταγραφές του εμφανίζονται από το 1668. Προέρχεται από την αλίευση των θηλυκών ατόμων του είδους Mugil cephalus, γνωστού και ως Κέφαλος ο κοινός, ή «μπάφα» στη ντόπια διάλεκτο, στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Παράγεται αποκλειστικά από τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού και είναι το μόνο ελληνικό αλιευτικό προϊόν που έχει λάβει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.), και μόλις το δεύτερο σε όλη την Ευρώπη.

Δες περισσότερες συνταγές