Κατσικάκι λαδορίγανη με άγρια χόρτα λεμονάτα

ΥΛΙΚΑ

• 1,5 κιλό κατσίκι μπούτι σε κομματάκια

• 800 γρ. χόρτα άγρια

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1 κλωναράκι λεμονοθύμαρο φρέσκο

• 1 κ.σ. ρίγανη

• 200 γρ. ελαιόλαδο

• 100 γρ. κρασί λευκό

Χυμός από 2 λεμόνια

• Αλάτι

• Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις μεριές το κατσικάκι μας. Κατόπιν ρίχνουμε το σκόρδο και το κλωναράκι από το λεμονοθύμαρο και σβήνουμε με λευκό κρασί. 

Αφήνουμε να πιει το κρασί, και κατόπιν ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, και το αφήνουμε να βράσει για 1 με 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε βράσει τα άγρια χόρτα ελαφρώς, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κατσικάκι. 

Τα αφήνουμε για 10΄ μέχρι να πιουν όλα τα υγρά και στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και τον χυμό λεμόνι.

Λίγα λόγια...

Κλασικό, παραδοσιακό κι αγαπημένο πιάτο, το κατσικάκι λαδορίγανη στην κατσαρόλα έχει κοσμήσει πολλά οικογενειακά τραπέζια, κυριακάτικα και πασχαλινά. Ζεστό και μυρωδάτο, να λιώνει σιγά σιγά στο στόμα, μας ταξιδεύει στη θαλπωρή των παιδικών μας χρόνων στο χωριό και την εξοχή.

Δες περισσότερες συνταγές