Καβούρια ψητά με πιπεριές

ΥΛΙΚΑ

    • • 2 μεγάλα τμχ. καβούρια
    • • 2 πιπεριές πράσινες
    • • 2 σκελίδες σκόρδο
    • • Λεμονοθύμαρο φρέσκο
    • • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • • Αλάτι
    • • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τα καβούρια, τα ξεπλένουμε καλά, ανοίγουμε με προσοχή το κέλυφος στο σώμα τους, τα καθαρίζουμε και τα ξεπλένουμε. Κατόπιν ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, λεμονοθύμαρο, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα, τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, λάδι και λίγο ξύδι και τις ψήνουμε στη σχάρα.

Ψήνουμε τα καβούρια 5΄ από κάθε μεριά και τα σερβίρουμε με λαδολέμονο αρωματισμένο με λεμονοθύμαρο.

Λίγα λόγια...

Στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού αφθονούν πέρα από εκλεκτά ψάρια και πολλά οστρακοειδή (αχιβάδες, κοχύλια, γαρίδες, αχινοί, κ.ά.), μεταξύ των οποίων και καβούρια. Η λίμνη Τριχωνίδα, επίσης, φιλοξενεί τα λεγόμενα καβούρια του γλυκού νερού.

Η ιδιαίτερη γεύση τους και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους καθιστούν τα καβούρια έναν ιδανικό καλοκαιρινό μεζέ, γι’ αυτό και η θέση τους είναι στην κουζίνα μας κι όχι στην τσέπη μας!

Δες περισσότερες συνταγές