Λουκάνικο με κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

• 2 τμχ. λουκάνικα Ρουμελιώτικα

• 90 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας σε καρεδάκια

• 40 γρ. κρεμμύδι σε φέτες

• 30 γρ. πράσο

• 1 πιπεριά κέρατο

• 1 σκελίδα σκόρδο

• Ελαιόλαδο

• Κρασί λευκό ξηρό

• Αλάτι

• Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι σε φέτες, την πιπεριά σε φέτες, το ψιλοκομμένο πράσο, το σκόρδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με λευκό κρασί.

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τα κομματάκια από το κεφαλοτύρι και τα κάνουμε σαγανάκι. Κατόπιν ρίχνουμε το σαγανάκι μέσα στο τηγάνι με τα λουκάνικα, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε με τηγανητές φρέσκες πατάτες.

Λίγα λόγια...

Το κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας είναι ένα παραδοσιακό σκληρό τυρί που μοιάζει με την κεφαλογραβιέρα, διαθέτει πλούσιο άρωμα και πικάντικη γεύση. Παρασκευάζεται από 100% παστεριωμένο αγνό αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής, με πλούσια θρεπτικά συστατικά και ανώτερη ποιότητα.

Δες περισσότερες συνταγές