Χέλι καπνιστό με ψητά κρεμμύδια

ΥΛΙΚΑ

    • • 150 γρ. χέλι καπνιστό
    • • 100 γρ. κρεμμύδι ροδέλα
    • • 20 γρ. πρασο ψιλοκομμένο
    • • 10 γρ. μηλόξιδο
    • • 10 τοματίνια
    • • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
    • • 50 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το καπνιστό χέλι σε κομματάκια και το μαρινάρουμε με μηλόξιδο, πράσο, φινόκιο, φρέσκο κρεμμύδι και ελαιόλαδο. 

Το σερβίρουμε με ψητά κρεμμύδια και ψητά τοματίνια που τα έχουμε περάσει από τη σχάρα.

Λίγα λόγια...

Ένας από τους συνηθέστερους προορισμούς του Ευρωπαϊκού
χελιού και ιδανικός τόπος ανάπτυξής του είναι τα νερά του
Αμβρακικού κόλπου, όπως και οι λιμνοθάλασσες της ∆υτικής
Ελλάδας.

Το χέλι είναι προικισμένο με υψηλή διατροφική αξία, καθότι
πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, και έχει μια λεπτή, ντελικάτη
θαλασσινή γεύση, λιπαρή υφή και ασυναγώνιστα αρώματα.

Δες περισσότερες συνταγές