Καρυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ

Α΄ μείγμα

• 400 γρ. αυγά                             

• 240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική     

Β΄ μείγμα

• 400 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο  

80 γρ. φρυγανιά τριμμένη      

• 50 γρ. αλεύρι σκληρό             

• 2 γρ. κανέλα τριμμένη           

• 2 γρ. κάρδαμος σε σκόνη           

• 2 γρ. μπέικιν πάουντερ         

• Ξύσμα από 1 λεμόνι             

Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.

• 520 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 

20 γρ. γλυκόζη ή λίγος χυμός λεμόνι

• 1 τμχ. λεμόνι φλούδα               

• 1 τμχ. κανέλα ξύλο                   

• 1 κ.σ. ροδόνερο                   

• 350 γρ. νερό                           

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το Α΄ μείγμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά. Αφαιρούμε το Α΄ μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα Β΄ ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψί και ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα μας στο ταψί μέχρι τα 2/3 του ύψους του. Ψήνουμε στους 170-175°C για 35-40΄ περίπου.

Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4΄ και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.

Δες περισσότερες συνταγές