Λαβράκι με σκόρδο και σάλτσα ψητής ντομάτας

ΥΛΙΚΑ

• 500-600 γρ. λαβράκι

• 300 γρ. ντομάτες ροδέλες 

• 1 σκελίδα σκόρδο

• Ρίγανη φρέσκια

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το λαβράκι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι σε όλο το σώμα εξωτερικά και μέσα στην κοιλιά.

Παίρνουμε τις ροδέλες ντομάτας, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Κατόπιν μπλεντάρουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και τη φρέσκια ρίγανη και αλείφουμε παντού το λαβράκι με το μείγμα αυτό.

Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε για 8΄ την κάθε μεριά από το λαβράκι στους 230°C στη σχάρα.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντοματοσαλάτα.

Δες περισσότερες συνταγές