Μύδια αχνιστά

ΥΛΙΚΑ

    • 500 γρ. μύδια ολόκληρα
    • 70 γρ. ντομάτα φρέσκια, σε καρεδάκια
    • 60 γρ. μαραθόριζα
    • 30 γρ. πράσο
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 2 κρεμμύδια φρέσκα
    • Άνηθος
    • Χυμός από 1 λεμόνι

      Αλάτι

      Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα πράσα και το σκόρδο. Κατόπιν ρίχνουμε τα μύδια, τη μαραθόριζα, τον άνηθο, τη ντομάτα τη φρέσκια σε καρεδάκια και τα μαγειρεύουμε για 3

Τέλος, σβήνουμε με χυμό λεμόνι.

Λίγα λόγια...

Η Αιτωλοακαρνανία φημίζεται για τους εξαιρετικούς θαλασσινούς μεζέδες της. Ένας από αυτούς είναι τα αχνιστά μύδια, που όχι τυχαία αποκαλούνται και «φρούτα της θάλασσας». Απλά και λιτά, και συγχρόνως μοσχοβολιστά και πεντανόστιμα. Συνδυάστε τα με κρασί, ούζο ή τσίπουρο και απολαύστε τα με καλή παρέα!

Δες περισσότερες συνταγές