Τηγανίτες Σκαφιδιάς

ΥΛΙΚΑ

Α΄ μείγμα

400 γρ. γάλα                             

30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 

2 αυγά                              

Λίγο αλάτι

Β΄ μείγμα

270 γρ. αλεύρι σκληρό                 

50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό    

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Μέλι ή πετιμέζι

Καρύδι

Κανέλα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος τα υλικά του μείγματος Α΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο το μείγμα μας, σουρώνουμε και είναι έτοιμο.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε με μια μικρή κουτάλα το μείγμα μέσα στο τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει ένα κουπάτ για να δώσουμε σχήμα στην τηγανίτα μας, αφαιρούμε το κουπάτ και ψήνουμε και από τις δύο μεριές. Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με μέλι ή πετιμέζι, καρύδι και τριμμένη κανέλα.

Λίγα λόγια...

Οι τηγανίτες είναι ένα από τα πιο απλά ελληνικά γλυκίσματα και συγχρόνως ένα από τα πιο λαχταριστά. Όπως λέει και το όνομά τους, φτιάχνονται αποκλειστικά στο τηγάνι, έχουν μικρό μέγεθος και είναι τραγανές από έξω και μαλακές από μέσα. Τα παιδιά τις λατρεύουν και τις προτιμούν για πρωινό, όπως άλλωστε έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες – η αρχαία ελληνική ονομασία ήταν «τηγανίτης» ή «ταγηνίας», από τη λέξη «τάγηνον», που σημαίνει τηγάνι.

Δες περισσότερες συνταγές